nieuws

Restaurant Fifteen gaat historisch koken

Restaurant

Jonge koks van Restaurant Fifteen hebben samen met Johannes van Dam de oudste kookboeken van Nederland bekeken. Samen zochten ze recepten uit die ze gaan bereiden en serveren tijdens de komende Museumnacht in Amsterdam op 7 november.

Restaurant Fifteen gaat historisch koken

Na het doorspitten van de kookboeken gaf Johanne van Dam samen met culinair historicus Joop Witteveen een toelichting op de kookkunst van weleer. Tijdens de Museumnacht serveert Restaurant Fifteen de hele nacht oude gerechten.

Opleiding in horeca

Jaarlijks geeft Fifteen Amsterdam 15 tot 20 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans door ze een opleiding in de horeca te bieden. Dit zijn jongeren die weinig met musea en erfgoedcollecties in aanraking zijn geweest.

Kookboeken

Om een bijdrage te leveren aan hun opleiding en om het gastronomisch erfgoed voor hen tot leven te brengen, krijgen ze toegang tot deze kookboekencollectie. Met vele duizenden kookboeken en aanverwante werken uit meer dan vijf eeuwen zijn dit internationaal belangrijke collecties.

Reageer op dit artikel