nieuws

Restaurant koopt tonijn voor 567.000 euro

Restaurant

Een uitbater van een Japans sushirestaurant heeft donderdag het recordbedrag van ruim 56 miljoen yen, zo’n 567.000 euro, neergeteld voor een blauwvintonijn van 269 kilo. Hij tikte de vis van 269 kilo op de kop tijdens de eerste veiling van dit jaar in Tokio.

Restaurant koopt tonijn voor 567.000 euro

Omgerekend kost een kilo van deze tonijn zo’n 2.000 euro, waarmee het oude record van 950 euro per kilo werd verpletterd. De koper bood zoveel voor de vis om Japan te helpen na de tsunami van maart en de economische malaise, aldus persbureau ANP.

De tonijn wordt geserveerd bij restaurant Sushi-Zanmai vlakbij de visveiling van Tokio. Deze zaak is onderdeel van de sushiketen van Kiyoshi Kimura, de koper van de tonijn.

Reageer op dit artikel