nieuws

Restaurant take-over nieuw element Topchef

Restaurant

Het tweede seizoen van ‘Topchef: De 12 Provincies’ gaat maandag 5 maart van start. Nieuw element is de restaurant take-over op donderdag. De deelnemers draaien dan een volledige lunch in een bestaand restaurant.

Restaurant take-over nieuw element Topchef

Liefst 96 amateur- en professionele koks strijden vanaf maandag 5 maart om de hoofdprijs van 25.000 euro. Vrijdag 8 juni is bekend wie Tim Ringers opvolgt als winnaar van Topchef: De 12 Provincies.

Topclass simultaan koken

Een van de nieuwe elementen is de restaurant take-over. Nieuw is ook dat de chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers de kandidaten actiever coachen tijdens de eerste ronde en vragen beantwoorden zonder dat dit invloed heeft op de beoordeling.

Verdere opdrachten voor de deelnemers zijn een topclass simultaan koken, een ‘rondje koeling’ waarbij ingrediënten van de afgelopen dagen worden gebruikt en het bereiden van een signature dish.

Op vrijdag moeten de (overgebleven) kandidaten zich bewijzen in een (twee)sterrenrestaurant, en ook de wekelijkse opdracht met producten uit de provincie staat weer op het menu.

Winnaar 2011 naar Ivy

Het eerste seizoen werd gewonnen door Tim Ringers, die namens de provincie Groningen deelnam en inmiddels werkzaam is bij het Rotterdamse sterrestaurant Ivy van François Geurds.

Aan het eind van iedere week worden twee winnaars geselecteerd. Zij mogen hun provincie vertegenwoordigen in de halve finale. In de eerste week van juni is de finale. De winnaar wordt vrijdag 8 juni bekend, hij of zij wint 25.000 euro.

Topchef: De 12 Provincies wordt iedere werkdag om 19.00 uur uitgezonden op RTL 5. De presentatie is in handen van Robert Kranenborg en Julius Jaspers.

Reageer op dit artikel