nieuws

Restauranthouder in hongerstaking tegen de Key

Restaurant

Twee huurders van winkels horende bij corporatie de Key in Amsterdam gingen gisterochtend in hongerstaking. Ze doen dat uit onvrede over de renovatie van hun panden.

Restauranthouder in hongerstaking tegen de Key

Het gaat om twee ondernemers op de Amsterdamse Mauritskade. Één van hen is horecaondernemer Varinder Singh van het Indiase restaurant Hundraa.

De ondernemers zijn boos over de oplevering van de panden: het vloeroppervlak van hun zaken is kleiner geworden en bij het pand van Singh komen de deuren van twee wc’s tegen elkaar aan.

‘Het afgelopen halfjaar heb ik huur betaald terwijl ik geen inkomsten had,” zegt Singh in het Parool. ”Dat geld wil ik terug.’ Ook meent de restauranthouder recht te hebben op een vergoeding van De Key. In totaal zou het om twaalfduizend euro gaan. Singh zegt het bedrag te willen gebruiken om aanpassingen te doen in zijn restaurant.

Volgens Anneke de Maat van De Key is met Singh en Van der Linden uitvoerig overlegd over de aanpassingen. Ze zei in het Parool: ‘We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met individuele wensen van exploitanten, maar we hebben ook te maken met bouwvoorschriften en met het toekomstige gebruik van de ruimte door andere ondernemers.’

Reageer op dit artikel