nieuws

Restaurants koken met Groene Hart Streekproducten

Restaurant

Zo’n 28 restaurants haken aan bij de ‘Maand van het Groene Hart’. Ze koken van 19 maart tot 30 april een menu met ambachtelijke, streekproducten uit het Groene Hart.

Restaurants koken met Groene Hart Streekproducten

Om te laten zien welke restaurants koken met de Groene Hart Streekproducten is, een speciaal schildje ontwikkeld. Het eerste exemplaar is op 23 maart uitgereikt aan chef-kok Michiel Dekker, chef-kok en eigenaar van restaurant De Wachter in Alblasserdam. Voorzitter van Groene Hart, Jan Kooyman reikte het eerste schildje met ‘Hier wordt met Groene Hart streekproducten gekookt’ uit.

Een maand lang koken de 28 deelnemende restaurants uit de regio Het Groene Hart een (dagelijks) wisselend menu met verse, ambachtelijke producten uit deze regio.

Het assortiment producten is gebundeld bij de Groene Hart Coöperatie waarbij 15 leveranciers aangesloten zijn. Voorwaarde is dat hun producten ambachtelijk zijn vervaardigd van zuiver natuurlijke ingrediënten en minimaal 51 procent afkomstig zijn uit het Groene Hart. Ook moet de leverancier gevestigd zijn in deze regio en kleinschalig produceren.

De Limonadefabriek in Streefkerk en De Watergeus in Noorden zijn twee van de 28 deelnemende restaurants die bij de actie zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel