nieuws

Restaurateur sleept Lelystad voor rechter

Restaurant

Restaurant De Chinese Muur in Lelystad is bijzonder ongelukkig met het plan om de parkeerplaatsen op het Dukaatplein op te heffen. De eigenaar hoopt dat de Raad van State het bestemmingsplan ‘Stadshart’ zal vernietigen.

Restaurateur sleept Lelystad voor rechter

De parkeerplaatsen moeten verdwijnen vanwege de voorgenomen bouw van een nieuw winkel- en uitgaansgebied rondom het stadhuis. Aanvankelijk is er gesproken over het verplaatsen van het restaurant, maar de gemeente is nu van oordeel dat dat niet hoeft. Er zouden voldoende parkeerplaatsen overblijven.

Op 130 meter van De Chinese Muur komt een zogenoemd parkeerdek. Het restaurant, dat voor zeventig procent van zijn omzet afhankelijk is van afhaalmaaltijden, vreest dat daardoor de klanten zullen wegblijven, zo bleek deze week bij de Raad van State.

De gemeente Lelystad en de betrokken projectontwikkelaar gaan er van uit dat de Raad van State de bezwaren van de Chinese Muur afwijst. De raadsman van het restaurant noemde die opstelling allesbehalve fraai. Uitspraak volgt over enkele weken.

Reageer op dit artikel