nieuws

Revolutionair restaurant op vinger getikt

Restaurant

Een restaurant in China heeft voor flinke opschudding gezorgd door de communistische omwenteling als thema door te voeren in de eetgelegenheid. Het personeel in restaurant Vervlogen Tijden in Peking loopt er zelfs rond in uniformen van Mao’s Rode Leger.

Revolutionair restaurant op vinger getikt

De Chinese autoriteiten hebben het restaurant inmiddels berispt, meldt het AD. Restaurant Vervlogen Tijden is versierd met afbeeldingen van communistische helden en stafkaarten van streken waar de communisten veldslagen wonnen.

de autoriteiten kwamen in actie tegen het restaurant toen een bordje dat naar de toiletten wees, de tekst ‘Zone van Bevrijding’ bevatte. Zo heetten de gebieden die de communistische guerrilla op de Japanners en op de niet-communistische nationalisten veroverden in de jaren veertig.

Reageer op dit artikel