nieuws

Risotto-kanjers Bistro Sharlot in finale

Restaurant

De lady-chefs van Euro-toques restaurant Bistro Sharlot zijn doorgedrongen tot de finale van internationale risotto-kookwedstrijd ‘Chicco d’Oro 2010’.

Risotto-kanjers Bistro Sharlot in finale

De selectie van de 5 finalisten is gemaakt uit meer dan vijftig internationale inzendingen op basis van een vooraf ingestuurd recept waarbij gelet wordt op gebruikte producten, toegepaste technieken en originaliteit.

De finale zal plaatsvinden op 15 september 2010 in Verona, de woonplaats van juryvoorzitter Gabriele Ferron. Deze chef verwierf wereldfaam met zijn bereidingen van dit door en door Italiaanse gerecht.

Vele chefs koken risotto volgens de recepten van Ferron. Het wordt daarom koken in ‘het hol van de leeuw’ en bewijzen dat een goede risotto niet alleen in een Italiaanse keuken wordt gemaakt.

De ladies zijn zeer content met de selectie voor een finaleplaats, maar gaan naar Verona om de eerste prijs naar Nederland te halen. De tickets liggen al klaar.

De “Chicco d’Oro”, de gouden rijstkorrel, wordt jaarlijks in Verona georganiseerd in samenwerking met Euro-toques Italië en een bekend Italiaans risotto merk. De vierkoppige jury bestaat naast Ferron uit de voorzitter van de Italiaanse Euro-toques, topchef Domenico Privitera en chef Allesandro Circiello bekend van de Italiaanse televisie.

lees ook:

Reageer op dit artikel