nieuws

ROC-teams strijden om eerste Talent van de Toekomst Bokaal

Restaurant

15 Teams van verschillende ROC’s in Nederland strijden op maandag 30 mei in het Miele Culinary Institute in Vianen om de Talent van de Toekomst Bokaal. Opdracht is het bereiden van een driegangenmenu op basis van een mysterybox.

ROC-teams strijden om eerste Talent van de Toekomst Bokaal

Een jury met onder meer sterkoks François Geurds (Ivy, Rotterdam), Jeroen Robberegt (Karel V, Utrecht) en Meesterkok Marcel de Leeuw beoordeelt de deelnemende teams.

Doel van de competitie is om jonge talenten in de horeca te stimuleren. Van 8 uur ’s ochtends tot half drie ’s middags krijgen de jonge chefs de tijd om met beschikbare ingrediënten drie gangen te koken. Het winnende team krijgt een wisselbokaal, de Talent van de Toekomst bokaal, mee naar huis.

Microgroentenleverancier Koppert Cress uit Monster heeft de jaarlijkse competitie in het leven geroepen. Ze wordt daarbij ondersteund door Miele en 20 leveranciers uit de gastronomie.

Reageer op dit artikel