nieuws

Roggebot-zaak: Van Dalfsen moet dokken

Restaurant

De nasleep van de ‘zaak Roggebot’ in Kampen duurt voort, terwijl het sterrestaurant alweer geruime tijd zijn onderkomen heeft bij conferentieoord De Heerlickheijd van Ermelo. Ondernemer Van Dalfsen uit Genemuiden is door het gerechtshof in Arnhem in het ongelijk gesteld in zijn strijd tegen de gemeente Kampen en moet flink betalen. Van Dalfsen gaat in cassatie.

Roggebot-zaak: Van Dalfsen moet dokken

Het juridische getouwtrek tussen Van Dalfsen en Kampen rond een pand in het centrum van de Overijsselse stad is al jaren aan de gang. Van Dalfsen kocht het pand van de gemeente om er toprestaurant De Roggebot te vestigen. Omdat er tijdens de bouw gebreken aan het licht kwamen, ging de komst van het restaurant niet door en verkaste De Roggebot naar Ermelo.

Van Dalfsen stelde daarop de gemeente als verkopende partij aansprakelijk. De Zwolse rechtbank gaf Van Dalfsen gelijk. In een tussenarrest, afgelopen week uitgeroepen door het gerechtshof van Arnhem, werd de gemeente volledig in haar gelijk gesteld. Dit tot grote verontwaardiging van Van Dalfsen, die op zijn beurt heeft aangekondigd in cassatie te gaan.

Tussen alle rechtszaken door veilde de gemeente Kampen het pand. Van Dalfsen is woest dat hij hierover niet op de hoogte is gebracht. ‘Ik kon daar dus niet op mee bieden’, aldus Van Dalfsen in De Stentor. Van Dalfsen had het pand in eerste instantie gekocht voor 500.000 euro. Nu moet hij het verschil in opbrengst bijpassen, zo oordeelde de rechter.

Het gaat om 196.408 euro. Daar komt nog eens 45.302 euro wettelijke rente over de verschuldigde koopsom bij. Ook de gemaakte transactiekosten, te weten 6.809 euro, komen voor rekening van Van Dalfsen. Totaal dus een kwart miljoen euro. De ondernemer spreekt zelf over een ‘ongelooflijke zaak’ en is er zeker van dat hij in cassatie de zaak gaat winnen.

Reageer op dit artikel