nieuws

Ron Blaauw kookt op benefietavond Rode Kruis

Restaurant

Topkok Ron Blaauw verzorgde, in samenwerking met Maison van den Boer, het diner op een benefietavond van het Amsterdamse Rode Kruis in de Beurs van Berlage. De gasten konden vervolgens kunstwerken verwerven tijdens een veiling. Die heeft maandagavond 350.000 euro opgebracht.

Ron Blaauw kookt op benefietavond Rode Kruis

Het jaarlijks terugkerende evenement had dit jaar een extra feestelijk tintje vanwege het 140-jarig bestaan van de hulporganisatie. Thema van het gala was Helpende Handen, dat verwees naar alle vrijwilligers, donateurs en sponsors.

De opbrengst van de avond komt ten goede aan sociale hulpprojecten. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam opende het gala. Hij hoopte dat er veel zou worden geboden. Staatssecretaris van Sociale Zaken Aboutaleb benadrukte het belang van het vrijwilligerswerk. ‘Als minister Bos hier zou staan, zou hij zeggen dat het geld in deze tijd juist moet rollen.’

Reageer op dit artikel