nieuws

Ron Blaauw start eigen opleidingscentrum

Restaurant

Ron Blaauw, culinair directeur van de HME Group, start een eigen opleiding voor bedienend personeel. Met de HME Academy wil tweesterrenkok Blaauw gastheren intern gaan opleiden. De HME Academy gaat samenwerken met hoge hotelscholen.

Ron Blaauw start eigen opleidingscentrum

De HME Academy moet vanaf 1 maart officieel van start gaan. ‘Maar we zijn al stilletjes gestart met dit mooie initiatief’, aldus Blaauw, die met docenten van enkele hoge hotelscholen gaat samenwerken.

Jaarlijks biedt het opleidingscentrum de ruimte aan dertig tot 35 personen. Alle medewerkers van de HME Group krijgen de kans om deel te nemen. Blaauw: ‘Van de nieuwe deelnemers pikken we de goudhaantjes eruit’.

De opleiding duurt een jaar, waarbij alle aspecten van het gastheerschap aan de orde komen. ‘Van wijnkennis tot het aannemen van de jas bij binnenkomst.’ Deelnemers van de HME Academy hoeven geen examen af te leggen. Wel krijgen ze na afloop een ‘HME Diploma’. Stephan Knecht, hoofd van de bediening van de HME Group, leidt de opleiding.

Reageer op dit artikel