nieuws

Ronald Giphart schrijft over en met Sergio en Jonnie

Restaurant

Schrijver Ronald Giphart heeft zich weken ondergedompeld in de wereld van twee Nederlandse topkoks. Hij draaide fulltime mee in de bedrijven van Jonnie Boer (De Librije) en Sergio Herman (Oud Sluis), waar hij aan het werk werd gezet in onder meer de keuken, de bediening en de schoonmaak.

Ronald Giphart schrijft over en met Sergio en Jonnie

In het voorjaar brengt Giphart zijn bevindingen uit in boekvorm, aangevuld met recepten van de hand van de twee beroemde chefs. Dat maakte Librijes Uitgeverij, die het boek uitbrengt, woensdag bekend.

In Eten, drinken en slapen geven de drie schrijvers antwoord op onder meer de vraag wat de filosofie van de twee driesterrenchefs is, waar zij hun inspiratie vandaan halen en hoe zij hun kwaliteit op wereldniveau houden.

Ook krijgt de lezer een kijkje achter de schermen van de sterrenrestaurants en een blik op de personen achter het succes. Het boek moet in april of mei in de boekhandel liggen.

Reageer op dit artikel