nieuws

‘Schol eten niet promoten

Restaurant

De hoeveelheid schol in de Noordzee moet zich eerst herstellen voordat het eten van deze vissoort moet worden aangemoedigd, vinden het Wereld Natuur Fonds en stichting De Noordzee. De natuurbeschermers doen hun oproep aan de vooravond van de week van de schol die het Nederlands Visbureau vanaf 28 augustus houdt.

‘Schol eten niet promoten

Volgens de natuurorganisaties is de scholvisserij op de Noordzee niet duurzaam en levert het veel bijvangst en schade aan de bodem op. Visliefhebbers die verantwoord willen eten, kunnen volgens hen de VISwijzer raadplegen waarop staat aangegeven welke vis verantwoord kan worden gegeten en welke niet.

‘Als het visbureau over vijf jaar nog een promotieweek wil organiseren, is het beter de schol nu met rust te laten’, aldus stichting De Noordzee.

Reageer op dit artikel