nieuws

Seinpost-baas ondersteunt Jamie Oliver-achtig project

Restaurant

Eigenaar Edwin van de Goor van sterrestaurant Seinpost in Den Haag gaat zich bezighouden met een nieuw restaurant voor werklozen. Van der Goor neemt de supervisie in een project rond een nieuwe eetgelegenheid in de Haagse Stationsbuurt.

Seinpost-baas ondersteunt Jamie Oliver-achtig project

Het wordt een soort Jamie Oliver-project maar dan anders, meldt het ANP. De ambitieuze plannen zijn afkomstig van Constance Bogers, voorzitter van de Haagse bewonersorganisatie Buurtstation en begaan met haar medemens.

‘In het buurthuis waar ik veel komt waren veel allochtone vrouwen aanwezig die dolgraag willen werken. Wat ik als buurvrouw uit ervaring weet, is dat deze vrouwen bijna allemaal heerlijk kunnen koken’, aldus Bogers.

Bogers wil met behulp van Van de Goor en Europese subsidies een restaurant starten in de Stationsbuurt, het liefst aan de ‘Avenue Culinaire’(Dunne Bierkade en Gronewegje), waar steeds meer exotische restaurants en eethuisjes een plek hebben gevonden.

‘Internationaal voedsel, maar niet de doorsnee taco of roti of zo, maar spannende gerechten, een soort haute cuisine. Van de Goor zei meteen: het moet Mama’s gaan heten en het wordt echt een succes’, stelt Bogers.

Na het zomerreces heeft Bogers een gesprek met de gemeente Den Haag over een aanvraag voor een Europese subsidie. Als alles meezit opent Mama’s volgend jaar haar deuren.

Reageer op dit artikel