nieuws

Sergio maakt drie sterren boterham

Restaurant

Sterkok Sergio Herman van restaurant Oud Sluis heeft op 16 juni ter gelegenheid van de opening van het zesde filiaal van het Vlaamsche Broodhuys in Amsterdam een speciale drie sterren boterham gepresenteerd.

Sergio maakt drie sterren boterham

De topkok maakte een variant op de boterhammen van de eigenaar van het Broodhuys, Dimitri Roels. Het belegde brood van de drie sterrenkok bestaat uit volkoren zuurdesembrood met artisjokcrème, dun gesneden foie gras en carpaccio van wagyubeef met daarop een emulsie van Romeinse salade, Piemonte hazelnootjes en jonge rucolascheuten.

Het eerste broodje van de hand van de sterchef was speciaal voor Christophe Vekeman. Hij is bekend met de eigenaren van het Broodhuys via Lowlands. Ter ere van de opening droeg hij een sonnet voor. Over het broodje van Herman was hij te spreken. ,,Ik heb 250 kilometer gereden voor deze boterham, en het was iedere kilometer waard!’’

De drie sterren boterham van Herman staat op de kaart bij de Amsterdamse bakkerswinkel waar gasten terecht kunnen voor ontbijt en lunch. In totaal is er plaats voor 50 personen. Het Vlaamsch Broodhuys staat bekend om zijn ambachtelijke broden die met pure grondstoffen worden gebakken.

Reageer op dit artikel