nieuws

Sligro en Hanos: wél verkoop blank kalfsvlees

Restaurant

In tegenstelling tot hetgeen Wakker Dier beweert, verkopen horecagroothandels Sligro en Hanos nog gewoon blank kalfsvlees. Woordvoerders van beide bedrijven nuanceren daarmee het bericht van Wakker Dier dat de groothandels stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees.

Sligro en Hanos: wél verkoop blank kalfsvlees

‘We verkopen vanaf nu alleen nog maar rosévlees en het Beter Leven kalfsvlees, maar dat laatste is eigenlijk geen rosévlees”, licht directeur Loek Carabain Van der Zee toe.

Kalfsvlees bij Hanos

Hij is verantwoordelijk voor de vleesafdeling van Hanos. Ook een woordvoerder van Sligro zegt verschillende soorten blank vlees met het Beter Leven kenmerk te verkopen. Dit staat haaks op de berichtgeving van Wakker Dier.

Beide groothandels ontkennen daarnaast gezwicht te zijn voor de campagne van Wakker Dier. ‘We verkochten al lang geen blank kalfsvlees zonder Beter Leven kenmerk meer’, stelt de Sligro-woordvoerder.

Publiciteit

‘Wij zijn gestopt toen ook supermarkten ermee stopten en hebben dat ook aan Wakker Dier laten weten toen ze hun campagne op ons richtten. Het bericht verbaasde me, blijkbaar vonden ze het nu tijd voor wat publiciteit en willen zij de credits voor onze beslissing.’

Caradain deelt deze mening. ‘Wij willen dit voor ons zelf, we streven altijd naar duurzame productie maar het moet wel haalbaar zijn. Wij laten ons niet onder druk zetten door organisaties als Wakker Dier.’

Reageer op dit artikel