nieuws

Smeenk volgt Raben op bij Wolfslaar

Restaurant

Jeroen Smeenk wordt de nieuwe sommelier van het met één Michelinster bekroonde Landgoed Wolfslaar in Breda. De Amsterdammer volgt Edwin Raben op, die zijn aandelen deze week van de hand doet. Smeenk komt over van sterrestaurant Auguste in Maarssen.

Smeenk volgt Raben op bij Wolfslaar

Dat meldt BN/DeStem. De 35-jarige Smeenk start per 1 februari in Breda. Momenteel werkt hij voor Auguste in Maarssen. Daar startte hij nog geen jaar geleden. Daarvoor werkte hij jarenlang voor Ciel Bleu in het Okura Hotel Amsterdam. Hij verliet Ciel Bleu na een arbeidsconflict.

Volgens eigenaar Ton Pinxten van Landgoed Wolfslaar is Smeenk een ‘topjongen’ en een ‘vakman’. Zowel Pinxten als Raben, die deze week zijn aandelen over doet aan Pinxten, zien veel in Smeenk.

Raben zelf weet nog niet wat hij gaat doen. In november, kort na het uitkomen van de culinaire gidsen, kondigde hij zijn vertrek aan. De 38-jarige Raben wil een sabbatical houden.

Zie ook

Reageer op dit artikel