nieuws

Spijkers pleit voor tv-sommelier

Restaurant

Cas Spijkers, de eerste tv-kok op de Nederlandse buis, vindt dat de tijd rijp is voor een tv-sommelier. Spijkers is van mening dat het hoog tijd wordt dat de bediening in restaurants meer aandacht moet krijgen om het niveau omhoog te krikken.

Spijkers pleit voor tv-sommelier

Dat zei Cas Spijkers op de Horecavakbeurs in Den Bosch. ‘Het zou fantastisch zijn wanneer er een echte tv-sommelier komt. Er zijn wel butlerfilmpjes, maar een echte vakman op televisie zou heel goed zijn voor het vak en de branche’.

Show
Spijkers vindt dat het imago van het bedieningsvak moet worden opgekrikt. Daarbij moeten de chef-koks, die inmiddels een sterrenstatus genieten, een handje helpen. Spijkers: ‘Koks zijn altijd de vedettes geweest. Daardoor is de bediening op de achtergrond geraakt. Ik vind dat koks zo moeten koken dat mensen in de bediening aan tafel een show kunnen weggeven. Dus de show wordt voorbereid in de keuken en aan tafel uitgevoerd.

Reageer op dit artikel