nieuws

Spijkers verzorgt nieuwe topkok-opleiding

Restaurant

Cas Spijkers gaat lesgeven op school. De beste Nederlandse kok van de vorige eeuw stelt een opleidingsprogramma samen voor leerlingen van het ROC. De topkok-opleiding is bedoeld voor leerlingen met talent voor koken. Ook andere bekende topchefs hebben hun medewerking toegezegd.

Spijkers verzorgt nieuwe topkok-opleiding

Naast grootheid Spijkers zal ook Joop Braakhekke zijn steentje bijdragen. In het Amsterdamse restaurant Le Garage van Joop Braakhekke wordt op 11 april de nieuwe ROC topkok-opleiding gepresenteerd.

Topkoks inviteren
De opleiding wordt gehouden in Boxmeer en Nijmegen en start in september. Cas Spijkers verbindt niet alleen zijn naam aan de academie, ook verzorgt hij lessen op school en inviteert hij andere topkoks. Verder tekent Spijkers voor het opleidingsprogramma.

Hoog niveau
‘De opleiding is nieuw voor Nederland. Topkoks hebben enthousiast op ons initiatief gereageerd. Er is een markt en er is behoefte aan mensen die kunnen koken op een hoog niveau’, aldus Hans Schutte, bestuursvoorzitter ROC, in De Gelderlander.

Zie ook:
Spijkers: ‘Jeugd weet niet hoe aardbei smaakt’

Reageer op dit artikel