nieuws

Stamppot to go komt met zomergerechten

Restaurant

Het stamppot-afhaalrestaurant in Utrecht gaat ook in de zomer door met het verkopen van stamppot. Hoewel de verkoop ‘vrij dramatisch’ gedaald is, komt het afhaalrestaurant in augustus met ‘ijs to go’.

Stamppot to go komt met zomergerechten

De eerste vestiging van ‘stamppot to go’ opende in december 2009 in Utrecht. In de winter was het een groot succes, maar in deze warme zomerweken is het iets moeilijker voor het restaurant. ‘We gaan nu drie weken dicht, maar vanaf één augustus zijn we weer open met de ijstijd’, vertelt de manager.

In samenwerking met buurzaak ‘ijs en zopies’, komt het restaurant na de zomer met ‘ijs to go’. Ze zochten speciaal deze ijszaak uit, omdat ze geen ‘matig ijs’ wilden serveren. ‘Dat past niet bij ons concept. Bij ons proef je de kwaliteit, daar past matig ijs niet in.’

Stamppotten serveren ze nog steeds, alleen dan aangepast op het seizoen. Boerenkool staat voorlopig dus niet op het menu. Maar wel een zomerandijvie stamppot met rucola, pijnboompitten, pesto en zongedroogde tomaten. Nieuw zijn ook de maaltijdsalades, die erg goed lopen in deze warme weken.

De totale verkoop blijft echter nog wel achter bij de topmaanden van afgelopen winter. ‘De verkoop is inderdaad redelijk dramatisch gezakt, als je het vergelijkt met afgelopen winter. De omzet is wel vijftig procent gezakt, schat ik. Het WK en de hitte versterken dat nog eens. Maar we gaan zeker door en blijven zo veel mogelijk met de seizoenen spelen.’

Tip: bekijk ook het Misset Horeca Live-item van afgelopen winter over stamppot to go.

Reageer op dit artikel