nieuws

Ster voor Perceel: ‘Geen moment rekening mee gehouden

Restaurant

We zijn 27 en 25 jaar en mogen nu al een Michelinster ontvangen.’ Chef-kok Jos Grootscholten en gastvrouw Sharon Tettero van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel rekenden helemaal nergens op en zijn vooral trots. ‘Wij zijn pas sinds juli 2010 open. Ik heb hier geen woorden voor.

Ster voor Perceel: ‘Geen moment rekening mee gehouden

Jos Grootscholten (27) en Sharon Tettero (25) kropen vanochtend toch maar even achter de computer om te kijken naar de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren. ‘Net daarvoor kregen we een telefoontje en hoorden we het fantastische nieuws’, aldus Grootscholten.

‘Stiekem heb ik wel eens gedroomd over een ster, omdat we het goed deden in de andere gidsen en mensen en media de naam van ons restaurant noemden. Maar eigenlijk dacht ik vooral dat ze niet goed bij hun hoofd waren en daarom heb ik ook nergens rekening mee gehouden’, aldus Grootscholten met een kwinkslag.

‘We hebben ons niet aangemeld bij Michelin en zijn dus onder de aandacht gekomen door wat we doen’, vervolgt de chef-kok. ‘Wat we willen is een bruisend en vol restaurant. In februari hebben we een inspecteur op bezoek gehad, die vroeg of we eventueel in de gids wilden worden opgenomen. Daarop hebben we positief geantwoord.’

Dat die vermelding er nu al is, was geen moment opgekomen bij Grootscholten en Tettero. ‘We willen nog zoveel meer, voor ons gevoel begint het pas. Dat we dan nu al worden beloond met een ster, is ongelooflijk. We koesteren deze en gaan er alles aan doen dit waar te maken.’

Reageer op dit artikel