nieuws

Sterkok Rogier van Dam start Lastage

Restaurant

Rogier van Dam, de chef-kok van wie onlangs het vertrek bij sterrestaurant Posthoorn in Monninckendam bekend werd, gaat met ingang van 1 juli voor zichzelf beginnen in Amsterdam. Hij start er restaurant Lastage.

Sterkok Rogier van Dam start Lastage

Van Dam (37) is van mening dat hij nu als kok ver genoeg gegroeid is om helemaal zijn eigen visie neer te zetten. ‘Veel zal ik niet veranderen, het zit meer in een ander gevoel; in mij, in de zaak en dus ook op het bord,’ aldus Van Dam.

Lucas Rive

Bij Posthoorn wordt Van Dam opgevolgd door Jeroen Bavelaar, hij is de voormalig sous-chef van Lucas Rive’s De Bokkedoorns in Overveen.

Lastage

Rogier van Dam ziet zich gesterkt in de samenwerking met Elise Moeskops, ook werkzaam als importeur van Italiaanse en Spaanse wijnen bij Anfors. Haar voorkeur voor gulle, Mediterrane wijnen sluit aan bij de fris rijke stijl van Van Dams keuken.

Beiden omschrijven ze het restaurant als ‘Lekker eten, lekker drinken, lekkere stoel en een mooi glas, verder moeten we het ook niet te moeilijk maken. Het pand aan de Geldersekade in Amsterdam is klein, maar fijn en boordevol karakter, een huiskamer waar ik dolgraag zelf een keer te gast zou willen zijn, daarom wisten we dat dit de locatie moest worden.’

Lastage ligt aan de Geldersekade 29 in Amsterdam, op de grens van de Nieuwmarktbuurt en de Lastagebuurt. In dit pand zat Restaurant Entresol van chef Jochem Loots en maître Christa Lodewijks, maar dit heeft zijn deuren gesloten.

Reageer op dit artikel