nieuws

‘Sterrenrestaurant in Almere in ontwikkeling

Restaurant

Flevoland in het algemeen en Almere in het bijzonder culinair op de kaart zetten.Dat is de bedoeling van de ondernemers die restaurant Het Veerhuys starten. Het bedrijf gaat deze zomer open en heeft een waar sterrenteam voor de keuken vastgelegd.

‘Sterrenrestaurant in Almere in ontwikkeling

De ambities van de ondernemers Rob Pot en Thijs Rijsbergen lijken onbegrensd. Zij zeggen voor de absolute top te willen gaan en alles uit de kast te willen halen. ‘Tegen betaalbare prijzen. Niet alleen in gerechten, maar vooral ook qua gastvrijheid’, voegen ze er zelf aan toe. Het Veerhuys opent haar deuren in Almere Haven op 16 juni a.s. en moet de stad en de provincie redden van ‘culinaire armoede’.

De koks die zijn vastgelegd worden betiteld als Jonge Helden. Ze worden gezien als mogelijke opvolgers van topchefs als Jonnie Boer en Sergio Herman. Het team bestaat uit: Bobby Rust (sous-chef van De Librije***), Dennis Huwaë jr (sous-chef bij Ciel Bleu**), Martin Ruisaard (chef de partie bij Amarone*) en Sjors Hamers (chef de rang bij Ciel Bleu**).

Volgens Pot en Rijsbergen heeft Almere’s burgemeester Annemarie Jorritsma het zelfs al over ‘de ontwikkeling van een sterrenrestaurant in Almere’. Volgens Pot en Rijsbergen is het niet hun ambitie om direct een Michelin-ster te verwerven, zo gaven ze aan in een lokale Almeerse krant.

Reageer op dit artikel