nieuws

Sterwijnenthuis naar België

Restaurant

De website die wijnen uit sterrestaurants verkoopt aan particulieren, sterwijnenthuis.nl, gaat naar België. De veelbesproken site bestaat in Nederland inmiddels één jaar en zegt goed te zijn voor de wijnomzet van 7 tot 8 sterzaken samen.

Sterwijnenthuis naar België

Mede-oprichter van Sterwijnenthuis, Gijs den Hollander, voert in België gesprekken met restaurateurs of ze willen participeren in de website. ‘We weten echter nog niet of ze mee gaan doen,’ laat Den Hollander Misset Horeca weten. ‘Daarvoor is het plan nog te pril.’

Wijnomzet

De opzet van de Belgische website wordt dezelfde als die in Nederland. De wijn wordt genoemd met de naam van het toprestaurant dat de wijn schenkt. ‘Het concept is goed ontvangen in Nederland.’ Hoeveelheden wijn of concrete bedragen die Sterwijnenthuis omzet wil Den Hollander niet noemen. ‘Je kunt ons vergelijken met een hele grote slijterij. We zijn goed voor de wijnomzet van zeven tot acht sterrestaurants.’

Zelf wijn importeren

Sterwijnenthuis leverde veel commotie op onder restaurants na de lancering een jaar geleden. Zij wilden dat de wijnleveranciers zouden stoppen met leveren aan Sterwijnenthuis. Wijnimporteur Résidence heeft de samenwerking daadwerkelijk stopgezet, bevestigt Gijs den Hollander. Met twee andere leveranciers van wie het contract ook af liep, zijn we nog in gesprek.

Den Hollander laat weten nu zelf ook wijnen te importeren. ‘Ons bedrijf heeft inmiddels wel die schaalgrootte dat het rendabel is zelf wijnen te importeren. Want zoals ik al eerder heb gezegd, de wijnen ‘zijn’ niet van de importeurs maar van de chateaux.

Reageer op dit artikel