nieuws

Sterzaak Apicius doet aan ‘planking

Restaurant

Planking, de hype met het plat op de buik liggen op een bij voorkeur vreemde plek, is nu ook gesignaleerd in de horeca. In de keuken van sterrestaurant Apicius in Bakkum doet chef-kok Thorvald de Winter aan planking.

Sterzaak Apicius doet aan ‘planking

De uit Australië overgewaaide hype is via sociale media als Facebook en Hyves nu ook in Nederland aanbeland. Op de meest vreemde plaatsen laten mensen zich, liggend plat op de buik zo stijf als een plank, fotograferen om het vervolgens op internet te zetten.

In de horeca wordt inmiddels ook ‘geplankt’. Ook sterrestaurants doen mee aan de hype. Zo heeft sterkok Thorvald de Winter van Apicius zich laten fotograferen plat liggend op een grote pan in zijn keuken. De foto heeft hij via Twitter verspreid.

In Australië, waar planing is ontstaan, neemt de hype steeds vreemdere vormen aan. Zo zijn er mensen die zich vaker laten vastleggen op gevaarlijke plaatsen zoals rijdende auto’s, schoorstenen en treinrails.

Reageer op dit artikel