nieuws

Sterzaak De Zwaan worstelt met airco

Restaurant

Roland Peijnenburg van sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur is al geruime tijd op zoek naar een oplossing voor extreem hoog oplopende temperaturen in de keuken. Zeker nu het flink zomert. Peijnenburg is verbaasd dat er vooralsnog niemand hem kan helpen aan een goede klimaattechniek in zijn keuken.

Sterzaak De Zwaan worstelt met airco

‘Het is ’s zomers ontzettend heet in de keuken. Ik kan soms amper blijven staan. Daarom heb ik in de LinkedIn groep van Misset Horeca gevraagd of er collega’s zijn met ervaring met airco in de keuken’, aldus Peijnenburg.

Naast een oproep op internet deed Peijnenburg ook navraag bij restaurantvereniging Alliance en bij leveranciers. ‘Er zijn zeer weinig referenties te vinden. Restaurateurs die wel een airco hebben, hebben ‘m altijd uitstaan. Koks krijgen pijn in hun nek van de koude lucht en gerechten koelen te snel af’.

Peijnenburg denkt de oplossing eerder te zoeken in een andere hoek. ‘Ik heb een plat dak, werk met een gasfornuis en heb warmte afgevende apparatuur binnen staan. Misschien moet ik daar eens naar kijken.’

Wie de oplossing heeft, kan eigenaar Peijnenburg van restaurant De Zwaan bellen. ‘Graag zelfs. Ik heb vorig jaar geld gereserveerd en zoek nu een oplossing voor dit probleem. Het valt me tot dusver vies tegen dat er niemand dé oplossing heeft. Maar misschien komt dat nog’.

Reageer op dit artikel