nieuws

Stropers vangen voor 4600 euro aan kreeft

Restaurant

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft twee stropers gepakt die in de Oosterschelde voor 4600 euro aan kreeft hadden gevangen. Dat maakte de instantie maandag bekend. Het kreeftseizoen wordt pas eind deze maand geopend.

Stropers vangen voor 4600 euro aan kreeft

De nVWA vond de 157 gevangen kreeften met geboeide scharen in een depot en in zeven verschillende vistuigen. Enkele kreeften waren eidragend. Tegen de twee stropers is proces-verbaal opgemaakt.

Het kreeftendepot en de vistuigen zijn in beslag genomen en de kreeften zijn teruggezet in de Oosterschelde.

Culinaire kreeft

Vanaf half juli tot en met 31 maart is het verboden om kreeft te vangen om zo de populatie van kreeft op peil te houden. Kreeften die tussen 15 juli en 1 april worden gevangen, moeten direct worden teruggezet. Voor eidragende kreeften geldt dat zij het hele jaar door direct moeten worden teruggezet. Dit vanwege de lange voortplantingscyclus van de kreeft.

Kreeft uit de Oosterschelde wordt in de culinaire kringen als beste van Nederland beschouwd.

Reageer op dit artikel