nieuws

’t Diekhuus weer open in juni

Restaurant

Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde opent in juni weer haar deuren. Dat laat het vorig jaar door brand getroffen restaurant weten. ’t Diekhuus is vanaf september 2006 dicht vanwege langdurige herstelwerkzaamheden na een korte, felle brand.

’t Diekhuus weer open in juni

Kort na de brand in september 2006 dacht eigenaar Jan Klercq aanvankelijk slechts ‘enkele weken dicht te zijn’. Maar omdat roet zich door het gehele, oude gebouw had verspreid, duurde de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden beduidend langer.

Nieuwe keuken
Daarbij kwam ook nog enige onenigheid met de verzekering, omdat Klercq de herstelwerkzaamheden aangreep om ook dingen aan het restaurant te vervangen. Maar inmiddels vordert de opbouw van de eetgelegenheid gestaagd en verwacht Klercq in juni weer gasten te kunnen ontvangen.

De vernieuwde ’t Diekhuus krijgt een compleet nieuwe keuken. Het eetgedeelte wordt iets moderner, maar de gerieflijke stoelen om te ontspannen blijven bestaan, aldus Klerq in De Stentor. Zonder te verklappen hoe, meldt Klerq dat de keuken meer naar de gasten wordt gebracht. Verder heeft de stenen vloer plaats gemaakt voor een houten vloer.

Zie ook:
Toprestaurant ’t Diekhuus lang dicht

Reageer op dit artikel