nieuws

Top Nederlandse wedstrijdkoks naar Zuid-Afrika

Restaurant

Bert van Manen (Kurhaus), Wim Klerks (Les Jumeaux), Lars van Galen (De Bloemenbeek) en Jurgen Koens (Nationaal Team) nemen namens Nederland deel aan de Bidvest World Tour Chefs Against Hungry in Zuid-Afrika. Het belangrijkste doel van deze tour is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor voedsel aan kansarme kinderen in Zuid-Afrika.

Top Nederlandse wedstrijdkoks naar Zuid-Afrika

De Bidvest World Tour Chefs Against Hungry vindt plaats van 21 tot en met 30 augustus. Het team is samengesteld door Wynand Vogel, erelid van de World Association of Chefs Societies (WACS) en organisator van het evenement.

De toer gaat van start in Johannesburg en zal meerdere grote plaatsen in Zuid-Afrika aan doen. Het Nederlands team gaat aan de slag in Durban. In totaal komen vijftig deelnemende landen en circa 250 koks in actie.

Gedurende de reis wordt er onder andere een liefdadigheidsdiner gekookt, maar ook voor kinderpartijen van duizend kinderen op diverse locaties en in diverse regio’s in Zuid-Afrika. Daarnaast vinden er verschillende chefs parade’s, foodfestivals en demonstratie plaats in onder andere grote warenhuizen in een groot aantal steden van Zuid-Afrika.

Reageer op dit artikel