nieuws

Topchef tatoeëert drie Michelinsterren in arm

Restaurant

De Duitse topchef Christian Bau heeft drie Michelinsterren in zijn arm getatoeëerd. De veertig jarige chef heeft in zijn rechteronderarm een blijvende herinnering laten aanbrengen aan zijn drie sterren. Bau is de chef van Victor’s Gourmet Restaurant in Schloss Berg in het Duitse Perl-Nennig. Zijn derde ster kreeg hij in 2005.

Topchef tatoeëert drie Michelinsterren in arm

Mocht Michelin ooit besluiten om Christian Bau (1971) een ster af te nemen, dan zal de tatoeage hem altijd helpen herinneren aan zijn toptijd in de keuken van Schloss Berg. De drie sterren gaan vergezeld van het jaartal 2005. In dit jaar kreeg de nu veertigjarige Bau zijn derde ster van het Franse banden instituut.

Op zijn linkerarm staan ook drie sterren, deze zijn voor zijn vrouw Yildiz en zijn twee dochters.

Bau is sinds 1998 chef van Victor’s Gourmet Restaurant in Schloss Berg. In dit kasteel is naast het toprestaurant ook een vijfsterrenhotel gevestigd plus twee andere restaurants, Bacchus en Landgasthaus Die Scheune.

Elizabeth Auerbach maakte de foto van de driesterrenchef vanuit het nieuwste boek van Bau – Bau.Stil – en publiceerde deze via twitter @ElizabethOnFood. ‘Oh wow, look at the tattoo on Christian Bau’s lower arm #hero #michelinrules’ luidt haar commentaar.

Reageer op dit artikel