nieuws

Topchef verlangt naar McDonald’s

Restaurant

Ferran Adria, chef van een van de beste restaurants ter wereld, zou graag nog eens naar de McDonald’s gaan voor een hamburger. ‘Het is al tijden geleden dat ik in een McDonald’s geweest ben, maar ik zou graag eens teruggaan’, zegt Adria.

Topchef verlangt naar McDonald’s

De chef van het Spaanse toprestaurant El Bulli, dat drie Michelinsterren heeft, is de uitvinder van ‘moleculaire’ gerechten zoals vloeibare ravioli, champignonschuim en look-met-amandel-sorbet. Door zijn inventiviteit is hij volgens deskundigen de beste kok ter wereld. Dat meldt de Britse krant The Independent.

Trucs leren van de Mac

Toch denkt hij met heimwee terug aan de drie bezoekjes die hij aan McDonald’s bracht. Bij een volgend bezoek zou hij daar ook graag eens in de keuken kijken, om de trucs van de hamburgerketen te leren. Volgens Adria kunnen de tien beste koks ter wereld het recept van McDonald’s niet verbeteren, toch niet voor dezelfde prijs. Proberen ze het toch, dan zal hun burger drie keer zo duur zijn.

Alleen friet en pasta

Als kind at Ferran Adria het allerliefst fastfood. Al was zijn moeder een goede kokkin, hij weigerde halsstarrig alle eten buiten frietjes en pasta. Pas tijdens een vakantiejob als afwasser leerde hij koken, een taak die hij voortzette tijdens zijn legerdienst.

Eigen fastfood keten

Zelf heeft Adria al een poging gedaan fastfoodkok te worden. Vorig jaar begon hij de keten Fast Good. Die restaurants hebben buiten de recepten van Adria niets gemeen met El Bulli. Ze serveren burgers, broodjes en salades zoals elke fastfoodketen. Hun burgers zijn van kwaliteitsrundvlees en zijn in Madrid enorm populair. Nadeel: De hamburgers van Adria kosten 5,50 euro, terwijl McDonald’s ze momenteel voor een euro aanbiedt.

Reageer op dit artikel