nieuws

Topkok voorspelt opmars producten uit Amazonegebied

Restaurant

Na Azië wordt het Amazonegebied het volgende gebied waar Europese koks inspiratie gaan opdoen. Dat voorspelt topkok Marco Westmaas van Elzenduin Beach in Ter Heijde aan Zee, een seizoensrestaurant met kwaliteitsgerechten, gevestigd op het strand ten zuiden van Den Haag.

Topkok voorspelt opmars producten uit Amazonegebied

Westmaas doet zijn voorspelling in het NRC Handelsblad. Daarin zegt hij: ‘Er komen nu al mondjesmaat de eerste producten uit de Amazone onze kant op. Wortels en bladeren en allerlei medicinale ingrediënten. Er is nog heel veel te ontdekken’.

Marco Westmaas staat bekend als sterk opkomende topkok met een voorkeur voor nieuwe ingrediënten uit bijvoorbeeld Azië. Hij werd in de gids GaultMillau 2008 uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Op het strand bij Ter Heijde runt hij gedurende het strandseizoen een toprestaurant, een soort van ‘opgevoerde strandtent’. Daarnaast exploiteert hij achter de duinen een hotel. In het hotel opent hij binnenkort een restaurant.

Het Amazonegebied is de regio rond de Amazone-rivier in Zuid-Amerika. Het gebied staat bekend als grootste regenwoud op aarde. Het heeft een oppervlakte van 7 miljoen vierkante meter en is verspreid over negen landen, waaronder Brazilïe, Colombia, Peru en Suriname. In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantsoorten is de hoogste ter wereld.

Reageer op dit artikel