nieuws

Toprestaurant ’t Diekhuus dicht

Restaurant

Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde is dicht. Het gaat om een tijdelijke sluiting van de eetgelegenheid die volgens het blad Lekker behoort bij de honderd beste restaurants van ons land.

Toprestaurant ’t Diekhuus dicht

Oorzaak van de tijdelijke sluiting van restaurant ’t Diekhuus is een brand. De brand ontstond zaterdagochtend rond half vijf en bleek in eerste instantie te woeden in een ruimte naast het restaurant. Later kregen de vlammen toch grip op het restaurant zelf. De oorzaak van de brand was een wasmachine, die vlam vatte.

Omdat het restaurant, nummer 86 in Lekker, een brandbare rieten kap heeft, rukte de brandweer met groot materiaal uit. Ook werden eenheden van omliggende brandweerkorpsen opgeroepen. Zij hoefden echter niet in actie te komen. Om tien voor half zes was het vuur onder controle. De omvang van de schade is nog niet bekend, evenals hoe lang het toprestaurant dicht blijft.

Reageer op dit artikel