nieuws

Toprestaurants houden open dag

Restaurant

Restaurants van Alliance Gastronomique stellen hun keukendeuren open voor het publiek. In het kader van het 40-jarig bestaan van de restaurantclub bieden de restaurants een jubileummasterclass aan. Consumenten kunnen zo een kijkje nemen achter de schermen van Nederlands beste restaurants.

Toprestaurants houden open dag

Een jubileummasterclass bestaat naast een kijkje achter de schermen uit een lunch, diner of andere activiteit. Ieder Alliance-restaurant bepaalt zelf de datum en het thema. Ook in het aantal masterclasses is men vrij.

‘Uit onderzoek onder onze gasten blijkt dat zo’n kijkje achter de schermen een van de meest gewaardeerde activiteiten is. Hoewel het zeker voor de nodige improvisatie zorgt, is iedereen positief om de deuren open te stellen. Zo draagt iedereen een steentje bij aan dit mooie verjaardagfeestje’, aldus Alliance-voorzitter John Beeren.

Streekproducten

Uit de deelnemerslijst blijkt ondermeer dat driesterrenrestaurant Oud Sluis op 8, 15 en 22 november hobbykoks en culinaire liefhebbers de kans biedt om mee te lopen in de keuken. In combinatie met een lunch biedt Oud Sluis de jubileummasterclass aan voor 140 euro. De Librije in Zwolle heeft als thema wijnen en spijzen. De masterclass bij Jonnie en Thérèse Boer op 24 november kost 200 euro.

Hostellerie De Hamert in Wellerlooi heeft de masterclass het thema ‘koken met Limburgse streekproducten’ genoemd. Deze wordt op 17 november gehouden voor 130 euro. De Zwethheul tenslotte kiest voor wild en biedt op 3 november de masterclass aan voor 185 euro.

bevorderen gastronomie

De Alliance Gastronomique is een samenwerkingsverband van cuisiniers en restaurateurs van 38 vooraanstaande restaurants in Nederland en België. De vereniging heeft als doel het bevorderen van de gastronomie. De Alliance Gastronomique bestaat dit jaar veertig jaar en is daarmee volgens eigen zeggen het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Zie ook

Reageer op dit artikel