nieuws

Twee Bib Gourmands naar Apeldoorn: Sizzles en Twenty2

Restaurant

Apeldoorn telde nog geen enkel restaurant met een Bib Gourmand; vanaf 2012 zijn dit er twee: het jonge restaurant Twenty2 van Paula en Gerwin Sanders en Sizzles van chef Leon Haberse.’Fantastisch’ reageert Haberse op het nieuws van Michelin.

Twee Bib Gourmands naar Apeldoorn: Sizzles en Twenty2

Leon Haberse is dolblij met z’n Bib Gourmand. ‘Ik had het nog niet verwacht. Michelin was een tijdje terug bij ons op bezoek en we moesten nogal wat puntjes aanpassen. We hadden wel een driegangenmenu, maar zonder keuze-optie. Ook hadden we dit op de spiegel staan maar dat was ook niet voldoende. Het moest echt op de kaart. Dat hebben we nu allemaal wel aangepast, maar ik dacht dat we nog wel een jaartje zouden moeten wachten.’

Haberse vindt het ontzettend leuk voor Apeldoorn dat er nu twee restaurants in bezit zijn van een Bib Gourmand. ‘Ik heb goed contact met Paula en Gerwin Sanders. Het is gewoon super leuk dat zo’n jong restaurant dat amper een jaar bezig is, zo’n beloning krijgt. Top toch?’

Twenty2

Paula Sanders, mede-eigenaar van Twenty2 kan niets anders doen dan dit onderschrijven. ‘We zijn in oktober vorig jaar gestart. En dan nu al de Bib Gourmand binnenhalen, geweldig!’ Sanders werd door een collega gebeld met het goede nieuws. ‘We zaten in Frankrijk. We hadden er totaal niet op gerekend. We hadden wel een inspecteur van Michelin op bezoek gehad, in juni. Hij maakte zich ook bekend na afloop, maar toch reken je er niet op. We vinden dit echt een heel mooie opsteker.’

Restaurant Twenty2 telt veertig couverts.

Meer over de Bib Gourmands:

Reageer op dit artikel