nieuws

Van Dam geeft Jan de Wit een tien

Restaurant

De doorgaans kritische en soms genadeloze restaurantrecensent Johannes van Dam vindt het nieuwe Amsterdamse restaurant van Jan de Wit perfect. Van Dam beloont Le Restaurant van Jan de Wit met een tien en stelt dat hij de laatste jaren niet zo goed heeft gegeten.

Van Dam geeft Jan de Wit een tien

‘Laat ik het er maar op houden dat ik de laatste jaren niet zo goed heb gegeten en in zo’n rustige en aangename ambiance. Jan is terug, uitgerijpt en verstandig en hoewel dit een eenvoudige zaak is, kookt hij nog altijd op zijn tweesterrenniveau. Of beter!, jubelt Van Dam in Het Parool over Le Restaurant.

Van Dam bezocht onlangs Le Restaurant aan de tweede Jan Steenstraat in Amsterdam en publiceerde afgelopen weekend in zijn culinaire rubriek in Het Parool over zijn bezoek. Van Dam gaf Le Restaurant het cijfer tien en kopte in de krant ‘Jan de Wit is terug!’.

Jan de Wit kookte jaren geleden een Michelinster bij De Trechter in Amsterdam. Later bij De Nederlanden in Vreeland schopte hij het tot twee sterren. Na een verblijf in Zuid-Frankrijk kwam hij begin dit jaar weer terug naar Nederland om in Amsterdam Le Restaurant te starten.

Reageer op dit artikel