nieuws

Van Dijk tweede bij internationale kookwedstrijd

Restaurant

Alfred van Dijk van restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek is tijdens de internationale kookwedstrijd Chef of the Year in Reykjavik tweede geworden. Naast een tweede plaats in het eindklassement won Van Dijk goud in de categorie Vleesgerechten.

Van Dijk tweede bij internationale kookwedstrijd

De wedstrijd, gehouden tijdens het Food & Fun Festival in de IJslandse hoofdstad, werd een prooi voor Claus Henriksen uit Denemarken.

Het menu tijdens het festival bestond uit kreeft en St. Jacobsschelpen met komkommer op vier verschillende manieren, in roomboter gewelde heilbot met gedroogde tomaten, croutons en licht afgebonden bouillon van krab.

Als hoofdgerecht drie bereidingen van IJslands lamsvlees met krokant koekje van hutspot en mousseline van bloemkool. Als dessert een proeverij van chocolade.

Naast Van Dijk waren er ook categorieprijzen voor Lisa Ballisager uit Denemarken (dessert) en Stephan Lewandoswki uit New York (visgerecht). De wedstrijd Chef of the Year werd gehouden van 18 tot 22 maart.

Reageer op dit artikel