nieuws

Van Loo heeft woeste plannen

Restaurant

Erik van Loo, per 1 juni de nieuwe chef-kok van Parkheuvel, heeft woeste plannen met de Rotterdamse topzaak. Binnenhuisarchitect Ted Konings gaat meer dan een jaar werken aan een compleet nieuwe Parkheuvel.

Van Loo heeft woeste plannen

‘We hebben woeste plannen’, aldus een blije Erik van Loo over de plannen van zijn nieuwe culinaire paleis. ‘De zaak wordt helemaal aangepast. Het wordt waanzinnig met internationale allure. Maar meer verklap ik voorlopig niet. Konings heeft een jaar nodig. Volgend jaar zomer moet alles veranderd zijn.’

De overname van Parkheuvel werd maandag 3 april officieel met een krabbel onder het contract. Aan de transactie ging ruim een jaar voorbereiding aan vooraf. ‘We hebben een jaar geleden een krabbel gezet onder een zwijgplichtverklaring. Daardoor konden we beiden goed werken aan deze transactie. We zijn immers beiden emotioneel nauw betrokken bij Parkheuvel en De Zwethheul. Maandag is het koopcontract ondertekend’, aldus Van Loo.

Van Loo is blij en opgelucht nu de transactie wereldkundig is. Alles komt nu in een stroomversnelling. Ook zijn opvolging bij De Zwethheul krijgt aandacht de komende tijd. ‘We zijn hard op zoek naar een opvolger. Ik heb Cees Wiltschut maandagavond geïnformeerd. Hij was niet blij, maar kon het wel begrijpen. Ik ga hem helpen bij zijn zoektocht.’Ook zijn vrouw, Anja van Loo, gaat aan de slag bij Parkheuvel. ‘Mijn vrouw wordt gastvrouw. Ze gaat mensen ontvangen. Ze werkt niet actief mee in de bediening’. Anja van Loo heeft inmiddels haar baan als shopmanager bij Maxmara in de Rotterdamse Bijenkorf.

Reageer op dit artikel