nieuws

Veilingsite voor kookklussen door crisis

Restaurant

Een veilingsite voor kookopdrachten van cateraars, restaurants en particulieren is sinds deze week in de lucht. De site, www.koksveiling.nl, is het gevolg van de recente kredietcrisis, waardoor freelance koks moeilijker aan werk komen.

Veilingsite voor kookklussen door crisis

Koksveiling.nl is 1 januari gestart. Initiatiefnemer is Cooperatie Freelancekoks, een organisatie die bemiddelt tussen freelance koks en opdrachtgevers. De site is volgens eigen zeggen de eerste bemiddelingssite voor kookopdrachten.

‘Een paar maanden geleden, toen kranten en journaals werden gevuld met berichten over de kredietcrisis, ging bij ons de telefoon niet meer over. Toen werd duidelijk voor ons duidelijk dat prijsdifferentiatie een belangrijke rol gaat spelen de komende tijd. Spontaan is toen Koksveiling.nl geboren’, zegt Bart-Jan Faas, secretaris van Cooperatie Freelancekoks.

No cure no pay

Het idee achter de site is dat cateraars, restaurants en particulieren een kookklus kenbaar maken. Dit kan een opdracht zijn voor één dag, maar ook voor drie maanden. Koks die ingeschreven staan bij Cooperatie Freelancekoks kunnen vervolgens hun opdracht uitkiezen. Bij Cooperatie Freelancekoks staan 750 koks ingeschreven. De bemiddeling tussen de partijen over de voorwaarden wordt verzorgd door Cooperatie Freelancekoks.

‘Alles op no cure no pay-basis’, zegt Faas. ‘Het plaatsen van opdrachten is gratis. Wanneer het tot een deal komt rekenen we 25 euro per kok per dag. Bij grotere opdrachten wordt korting op maat berekend. We verwachten veel van het initiatief. Zeker in tijden van crisis. De eerste deal is al gesloten.’

Reageer op dit artikel