nieuws

Versnelde opleiding voor kansarme jongeren gestart

Restaurant

Twaalf jongeren uit Amsterdam zijn begonnen aan Colour Your Dreams, een opleidingsproject van The Colour Kitchen waarbij geselecteerde jongeren worden klaargestoomd voor het kookvak.

Versnelde opleiding voor kansarme jongeren gestart

In tien maanden tijd worden de twaalf jongeren in een volwaardige commerciële omgeving opgeleid tot kok met startkwalificatie. Aan het einde van dit jaar gaat elke deelnemer de deur uit met zowel een diploma als een dosis praktijkervaring.

De afgelopen twee maanden hield The Colour Kitchen een zoektocht naar kansarme jongeren met een passie voor koken en de drive hun toekomst te verbeteren. Met behulp van jongerenorganisaties, buurtcentra, maatschappelijke organisaties en het UWV werden twaalf gemotiveerde, talentvolle en potentiële koks geselecteerd.

Twee keer per week krijgen de twaalf jongeren theorielessen van de gastvrijheidsindustrie in het restaurant van het ROC van Amsterdam. De focus bij Colour Your Dreams ligt echter op de praktijklessen, waar de leerlingen drie dagen in de week door leermeester Tony Phillipi worden klaargestoomd voor het koksvak.

Verder krijgen de jongeren vakinhoudelijke trainingen van leveranciers, waaronder Hanos. Uitzendbedrijf Randstad maakt de jongeren wegwijs op de arbeidsmarkt middels workshops en sollicitatietrainingen, én geeft bij het voltooien van de opleiding een baangarantie.

Reageer op dit artikel