nieuws

Vervallen winkelgebied wordt restaurantstraat

Restaurant

De Drieharingstraat in Utrecht tussen Hoog Catharijne en de oude binnenstad wordt een restaurantstraat. De straat raakte afgelopen jaren in verval en mislukte als winkelstraat.

Vervallen winkelgebied wordt restaurantstraat

De Drieharingstraat krijgt op korte termijn zeker drie nieuwe restaurants. Zo komt er restaurant Vis en Meer een dependance van het Japanse Konnichi Wa en café-restaurant Straks, een zaak gericht op twintigers en dertigers.

Volgens John Elzinga van restaurant De Garde moet de Drieharingstraat een gezellige eetstraat worden. ‘We zijn in overleg om een lang aaneengesloten terras te maken. We hopen eind van het jaar alles klaar te hebben’, aldus Elzinga in het Algemeen Dagblad.

Naast de genoemde nieuwe zaken telt de straat al De Garde, ’t Winterhuis en Van Buuren. De gemeente Utrecht meldt dat er nog een reeks aanvragen liggen om elders in het centrum horecazaken te vestigen.

Reageer op dit artikel