nieuws

Videopresentaties restaurants op web

Restaurant

Restaurants kunnen vanaf vandaag hun eigen video krijgen op de website van de restaurantgids van IENS. In een minuut durende video wordt het restaurant gepromoot. Volgens onderzoek van de leverancier zorgt een video op het web voor aanzienlijk meer reserveringen.

Videopresentaties restaurants op web

Iens.nl meldt een samenwerking te zijn aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf ForMe Video. Dit bedrijf verzorgt na een intakegesprek te complete productie van de video. De video is exclusief voor Iens.nl en voor de eigen website van het horecabedrijf.

Script
‘De opnames duren zo’n twee uur, nadat we eerst het script hebben doorgesproken. Een week na het maken van de video leveren we een test op. Als deze akkoord is, gaat de video op het web. De lengte van de video bedraagt circa één minuut’, aldus commercieel directeur Heiko Bleeker van ForMe Video.

Gebruiksrecht
De kosten voor een restauranthouder bestaan uit een eenmalige vergoeding van 199 euro, gevolgd door maandkosten van 69 euro. Wanneer een restauranthouder de video voor andere doeleinden wil gebruiken, kan het gebruiksrecht voor 1575 euro worden afgekocht.

De Librije
Op de voorbeeldpagina van ForMe Video is te zien dat toprestaurant De Librije in Zwollen en Hajé Hotel Joure van KHN-voorzitter Hajé de Jager reeds over zo’n video beschikken. Bleeker van ForMe Video zegt gesprekken te voeren om de videopresentaties ook weg te zetten op populaire boekingssites voor de hotelbranche.

Zie ook:
Marc Smeets start videoworkshop

Reageer op dit artikel