nieuws

Vlaggetjesdag lokt 300.000 bezoekers naar Scheveningen

Restaurant

Vlaggetjesdag heeft zaterdag volgens een schatting van de organisatoren 300.000 bezoekers naar Scheveningen gelokt. De vlag ging uit om de traditionele opening van het haringseizoen te vieren.

Vlaggetjesdag lokt 300.000 bezoekers naar Scheveningen

‘Het was te koud voor het strand, maar optimaal voor ons feest’, zei directeur Arie Klein van de Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen. Klein spreekt van een record, de laatste jaren werd het evenement door ongeveer 200.000 mensen bezocht.

Het haringfeest werd opgeluisterd met optredens van een groot aantal artiesten, onder wie Henk Westbroek en Peter Koelewijn. Het Scheveningse Vissersvrouwenkoor had de dag als vanouds geopend.

Voor het eerst had de gemeente Den Haag speciaal buitenlanders die een inburgeringscursus volgen of hebben gevolgd uitgenodigd om het haringfeest mee te maken. Ook kwamen bezoekers die hun afval in de prullenbak gooiden in aanmerking voor een tochtje op de zogeheten Schoonboot door de haven.

Enige maanden geleden was het onzeker of het haringfestijn zou doorgaan. De hoofdsponsor had afgezegd, omdat die vernieuwing wenste. De organiserende stichting, die veel bij het oude wil laten, haalde vervolgens nieuwe geldschieters binnen.

Reageer op dit artikel