nieuws

Vraagtekens bij blaastest in restaurants

Restaurant

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zet vraagtekens bij het aanbieden van blaastesten door restaurants. KHN vraagt zich af of de apparatuur in het restaurant dezelfde uitkomst biedt dan die van de politie.

Vraagtekens bij blaastest in restaurants

‘Stel dat volgens de blaastest in het restaurant blijkt dat je nog mag rijden maar dat je volgens de test van de politie toch te veel hebt gedronken, dan heb je als restaurant een probleem’, aldus KHN-directeur Lodewijk van der Grinten in RTL Nieuws.

De blaastest in restaurants is aan een opmars bezig. Momenteel zijn ruim tweehonderd horecazaken in het bezit van zo’n apparaat. Dit aantal zal vermoedelijk snel toenemen. De deelnemende restaurants bieden de test aan voor een paar euro’s per test.

Reageer op dit artikel