nieuws

Website goedkoop uit eten in trek door crisis

Restaurant

De website www.etenvooreentientje.nl trekt veel meer bezoekers dan voor de crisis. Het aanbod van restaurants dat een volwaardig hoofdgerecht aanbiedt onder de tien euro stijgt echter niet, zo constateert de maker Mark Thomas. Volgens hem is het een geweldige kans om in tijden van crisis klanten naar het restaurant te trekken.

Website goedkoop uit eten in trek door crisis

Mark Thomas zag de belangstelling voor zijn website www.etenvooreentientje.nl de afgelopen maanden met een kwart toenemen. Ongeveer 2100 mensen kijken per dag op de website.

De site werd overigens al ver voor aanvang van de crisis gestart. Thomas bedacht de site 2006. In de trein hoorde hij twee meiden hun avondje stappen plannen. ‘Ze waren op zoek naar een restaurant waar ze voor een tientje per persoon konden eten.’

Gastronomisch

Thomas, zelf een liefhebber van eten buiten de deur, dacht direct dat een verzamelwebsite gericht op lekker uiteten voor weinig geld, kans van slagen had. Hij deed onderzoek naar het aantal aanbieders en ging van start. Hij stelt een voorwaarde aan de restaurants die op de site -gratis- worden vermeld. ‘Het moet gaan om een hoofdmaaltijd, een fatsoenlijk gerecht.’

Op de site zijn ongeveer vijfhonderd restaurants te vinden.

Reageer op dit artikel