nieuws

Wedstrijdkok werft geld voor tv-programma

Restaurant

Wedstrijdkok Jonathan Zandbergen verzamelt stemmen en probeert zo geld te verwerven uit het Rabo DichtbijFonds om een educatief kookprogramma te maken bij RTV Utrecht.

Wedstrijdkok werft geld voor tv-programma

De chef-kok van Polman’s Huis in Utrecht, die veelvuldig als wedstrijdkok van zich doet spreken, wil samen met RTV Utrecht en Moestuin Maarschalkerweerd een kookprogramma gaan maken.

Voor de financiering van het programma klopt Zandbergen aan bij de Rabobank. Hij probeert in aanmerking te komen voor een bijdrage van 10.000 euro uit het Rabobank DichtbijFonds. Met dit fonds steunt de bank maatschappelijke initiatieven.

Op de site van het fonds heeft Zandbergen een promofilm geplaatst. Tot 3 oktober kunnen mensen stemmen op het kookprogramma dat ‘Open Keuken’ moet gaan heten. Elke aflevering staat een product centraal waarmee de Utrechtse wedstrijdkok aan de slag gaat.

Zandbergen maakte in het verleden naam bij wedstrijden. Hij schreef in 2010 de Benelux-titel bij de Culinaire Prix Taittinger op zijn naam. Bij de Gouden Koksmuts 2010 eindigde de Utrechtse chef als tweede en tijdens de nationale finale van de Bocuse d’Or 2008 ontving hij de onderscheiding ‘veelbelovende chef’.

Reageer op dit artikel