nieuws

Weer stageplaatsen bij Spaanse driesterrenchef

Restaurant

Talentvolle Nederlandse koks kunnen zich weer aanmelden voor een stage bij de Spaanse driesterrenchef Martín Berasategui. Ook in 2012 is in de keuken van het Baskische toprestaurant plek voor twee koks.

Weer stageplaatsen bij Spaanse driesterrenchef

Van 1 juli tot 31 december 2012 is voor twee koks een stageplaats beschikbaar in de keuken van het Spaanse driesterrenrestaurant van Martín Berasategui.

De stages zijn het resultaat van een samenwerking tussen de topkok en keukenleverancier Sammic. Dit jaar gebeurt dit bovendien in nauwe samenwerking met het Koksgilde.

Talentvolle Nederlandse koks kunnen zich aanmelden. In tegenstelling tot de vorige edities vindt de selectie dit jaar plaats in twee rondes. Het eerste deel van de procedure bestaat uit het invullen van een aanmeldformulier. Dit kan tot 30 maart.

Dertig kandidaten gaan door naar de tweede ronde, die bestaat uit een uitgebreidere motivatie, een eigen gerecht en een videopresentatie. Wie de uiteindelijke ‘BasqueStage’ mogen lopen, wordt bekendgemaakt op 1 mei.

De winnaars draaien volledig mee in de keuken van Martín Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

Reageer op dit artikel