nieuws

Werner Loens verklapt lekkerste gerecht

Restaurant

Zeebaars was het lekkerste gerecht dat hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin het afgelopen jaar at bij zijn vele inspecties in Nederland. Dat verklapt Loens aan MissetHoreca.nl, al houdt hij de maker van het gerecht voor zichzelf.

Werner Loens verklapt lekkerste gerecht

‘Een prachtig stuk zeebaars van acht bij acht centimeter. Het was een hoofdschotel met laurierblaadjes onder het heerlijk krokant gebakken vel. Daarbij zwarte olijfsaus met opgebakken artisjokken en gekonfijte citroen’, aldus Loens.

De hoofdinspecteur onderstreept een week na de lancering van de nieuwe Michelingids dat Nederland een goed Michelinjaar heeft gehad. ‘Door de crisis hebben restaurateurs te maken met grote schommelingen in ritme. De ene dag zit de zaak vol, de andere dag zit er niemand. Restaurateurs moeten spelen met de uren van personeel en staan voor uitdagingen bij de inkoop. Dan kan ik niet anders concluderen dat er goed is gepresteerd’.

Loens wijst nogmaals op het feit dat een sterrestaurant niet duur hoeft te zijn. ‘Dat roepen we al langer, maar iedereen ziet het aan de ster bij One in Roermond, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en ML in Haarlem. Ik heb bij tweesterrenrestaurant Ron Blaauw zelfs een superlunch gehad voor 39 euro. Man, dat was gewoon geweldig.’

De hoofdinspecteur is het opgevallen dat er veel belangstelling was van de media voor de sterren en de Bib’s, maar dat er weinig is geschreven over de andere restaurants in de gids. ‘Van de 650 restaurants in de gids hebben er 450 geen ster of Bib. Maar dat zijn gewoon heel goede restaurants met een hele goede basis. Die restaurants zouden meer in het licht mogen staan.’

De Michelingids verscheen afgelopen week en is verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandel. De Michelingids is de meest toonaangevende culinaire gids voor de horeca, gevolgd door Lekker en GaultMillau.

Alle informatie over de nieuwe Michelingids

Reageer op dit artikel