nieuws

Wijn kansrijk Horecava Innovation Award

Restaurant

Wijn en wijnproducten scoren hoog bij de negende editie van de Horecava Innovation Award 2009. Maar liefst vijf van de zestien genomineerde producten zijn gerelateerd aan wijn. Op de eerste dag van Horecava 2009, maandag 12 januari, maakt de jury de winnaars bekend.

Wijn kansrijk Horecava Innovation Award

Alle nominaties zijn te zien op INNOVEER!, een nieuwe ‘wereld’ op de komende Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2009 in Amsterdam RAI.

Naast veel wijnproducten kreeg de jury ook veel inzendingen onder ogen die inspelen op duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en verantwoord ondernemen. Dat varieert van energiebesparende oplossingen tot producten met minder vet, van systemen om slimmer afval te verwerken tot fair-trade koffieconcepten.

Gevolgen rookverbod beperken

Uiteraard speelt beleving weer een prominente rol en introduceren veel leveranciers producten die ondernemers helpen de gevolgen van het rookverbod te beperken. In de categorieën Equipment en Services rukt de technologie verder op. De inzet van mobiele telefoons, touchscreens en handige bestel- en betaalsystemen lijkt de gewoonste zaak van de wereld te worden.

Maar liefst 120 innovaties zijn ingestuurd. De jury, bestaande uit deskundigen, vakjournalisten en ondernemers, hebben 16 producten genomineerd:

Reageer op dit artikel